Pişi

Pişi

Süre: 1 Saat

🕒 Hazırlık Süresi: 15 dakika
🔹 Mayalanma Süresi: 30 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 10 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt veya su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (isteğe bağlı, daha yumuşak bir kıvam için)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

1. Mayayı aktif hale getirin:

  • Ilık sütü veya suyu bir kaba alın, içine maya ve şekeri ekleyin.
  • 5-10 dakika bekleyerek mayanın kabarmasını sağlayın.

2. Hamuru yoğurun:

  • Geniş bir kaba unu alın, ortasını açın.
  • Mayalı karışımı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

3. Hamuru mayalandırın:

  • Üzerini örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın.

4. Hamuru açın ve şekil verin:

  • Hamuru tezgaha alın ve merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
  • Su bardağı veya kalıp ile yuvarlak şekiller kesin.

5. Pişileri kızartın:

  • Bol ve kızgın yağda hamurları altın rengini alana kadar kızartın.
  • Fazla yağını süzmek için havlu kağıt üzerine alın.

6. Servis yapın:

  • Sıcak servis edin, isteğe bağlı olarak peynir, reçel veya bal ile tüketebilirsiniz.

💡 Püf Noktası:

  • Daha hafif bir pişi için hamuru fazla yoğurmadan ve fazla un eklemeden hazırlayın.
📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!