Beyran Çorbası

Beyran Çorbası

Süre: 3 Saat 15 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 15 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 3 saat
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik

Malzemeler:

  • 500 gr kemikli kuzu eti (tercihen incik veya gerdan)
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:

1. Eti Haşlama:

  • Kemikli kuzu etini büyük bir tencereye alın, üzerine 6 su bardağı su ekleyin.
  • Orta ateşte 2,5 saat boyunca pişirin, köpüklerini ara ara alın.
  • Pişen eti didikleyin ve haşlama suyunu süzerek ayırın.

2. Pirinci ve Sarımsağı Ekleyerek Kaynatma:

  • Ayrılan et suyuna pirinci ekleyerek 15 dakika pişirin.
  • Dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyin.
  • Didiklenmiş etleri çorbaya ekleyin, salçayı ilave ederek 10 dakika daha kaynatın.

3. Üzeri İçin:

  • Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biber ekleyin.
  • Servis tabaklarına alınan çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis edin.

🔥 İpucu: Gaziantep usulü orijinal tarif için çorbayı bakır sahanlarda sunabilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!