Poğaça

Poğaça

Süre: 1 Saat

🕒 Hazırlık Süresi: 15 dakika
🔹 Mayalanma Süresi: 30 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 20 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 12 adet

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzeri için)

İç Harcı İçin:

  • 150 gr beyaz peynir veya kaşar peyniri
  • 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam veya çörek otu

Yapılışı:

1. Hamurun Hazırlanması:

  • Ilık süt, maya ve şekeri bir kaba alıp 5 dakika bekletin.
  • Unu geniş bir kaba alın, tuzu ekleyin ve ortasını açın.
  • Maya karışımını ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 30 dakika mayalandırın.

2. İç Harcın Hazırlanması:

  • Peyniri ezin, doğranmış maydanozla karıştırın.

3. Poğaçaları Şekillendirme:

  • Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparın ve elinizle açın.
  • İçine peynirli harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatın.

4. Üzerine Yumurta Sürme ve Pişirme:

  • Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dakika altın rengi olana kadar pişirin.

5. Servis:

  • Sıcak olarak yanında çayla servis edin.

🔥 İpucu: Daha yumuşak bir poğaça için hamuru yoğurduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!