Topalak Çorbası
        Süre: 45 Dakika
🕒 Hazırlık Süresi: 15 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 30 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik
Malzemeler:
Köftesi İçin:
- 1 su bardağı ince bulgur
 - 1/2 su bardağı sıcak su
 - 1/2 su bardağı un
 - 1 adet yumurta
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı kimyon
 
Çorba İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 adet kuru soğan (doğranmış)
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 5 su bardağı sıcak su veya et suyu
 - 1 çay bardağı haşlanmış nohut
 - 1 çay kaşığı tuz
 
Yapılışı:
1. Köfteleri Hazırlama:
- Bulguru bir kaba alıp sıcak su ile ıslatın ve 5 dakika bekleyin.
 - Üzerine yumurta, un, tuz ve kimyon ekleyip yoğurun.
 - Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
 - Hazırladığınız köfteleri un serpilmiş bir tepsiye alın.
 
2. Çorbayı Hazırlama:
- Tereyağı ve sıvı yağı tencerede ısıtın, doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.
 - Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
 - Sıcak suyu ve haşlanmış nohudu ekleyin, kaynamaya bırakın.
 
3. Köfteleri Pişirme ve Servis:
- Kaynayan çorbaya köfteleri ekleyin ve 15 dakika pişirin.
 - Tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
 - Sıcak olarak servis edin.
 
🔥 İpucu: Köfteleri pişirmeden önce buzdolabında 10 dakika dinlendirirseniz daha iyi şekil alır ve dağılmaz.
    ×
  
