Karnıyarık

Karnıyarık

Süre: 1 Saat

🕒 Hazırlık Süresi: 20 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 40 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 kişilik

Malzemeler:

Ana Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan (küçük doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 adet yeşil biber (üzeri için)
  • 1 adet domates dilimi (üzeri için)

Yapılışı:

1. Patlıcanları hazırlama:

  • Patlıcanları alacalı soyun ve ortasına bir çizik atarak 20 dakika tuzlu suda bekletin (acılığını almak için).
  • Suyunu süzüp kuruladıktan sonra bol yağda önlü arkalı hafif kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.

2. İç harcı hazırlama:

  • Tavaya sıvı yağı alın, doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Sarımsak, rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek 5 dakika daha pişirin.

3. Karnıyarıkları doldurma ve pişirme:

  • Kızarmış patlıcanların ortasını açarak hazırladığınız kıymalı harcı içine doldurun.
  • Üzerine birer dilim domates ve biber koyarak süsleyin.
  • 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyerek 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

🔥 İpucu: Daha hafif bir tarif için patlıcanları fırında da kızartabilirsin.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!