Şekerpare

Şekerpare

Süre: 45 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 15 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 30 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 12 adet

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri İçin:

  • Bütün fındık veya badem

Yapılışı:

1. Şerbeti Hazırlama:

  • Şekeri ve suyu kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Şerbeti soğumaya bırakın.

2. Hamuru Hazırlama:

  • Tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağı bir kaba alın ve karıştırın.
  • İrmiği, kabartma tozunu ve vanilini ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

3. Şekerpareyi Şekillendirme ve Pişirme:

  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine birer fındık veya badem yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.

4. Şerbetleme ve Servis:

  • Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Şerbeti iyice çekmesi için 30 dakika bekleyin.

🔥 İpucu: Daha parlak bir yüzey için şekerpareleri fırına vermeden önce yumurta sarısı sürebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!