Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı

Süre: 45 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 20 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 25 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 6 kişilik

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak İçin:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

1. Şerbeti Hazırlama:

  • Şeker ve suyu kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  • Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2. Hamuru Hazırlama:

  • Tencereye su, tereyağı, toz şeker ve tuzu koyup kaynatın.
  • Unu ekleyip sürekli karıştırarak hamur toparlanana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp ılık hale gelene kadar bekletin.
  • Yumurtaları tek tek ekleyip yoğurun.
  • Nişasta ve sirkeyi ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin.

3. Tulumba Şekillendirme ve Kızartma:

  • Hamuru yıldız uçlu bir sıkma torbasına alın.
  • Soğuk sıvı yağa doğrudan hamuru sıkın ve makasla kesin.
  • Orta ateşte kızartın ve altın rengi olana kadar çevirerek pişirin.

4. Şerbetleme ve Servis:

  • Kızaran tatlıları sıcak olarak soğuk şerbete atın.
  • 5 dakika beklettikten sonra çıkarıp servis tabağına alın.

🔥 İpucu: Daha çıtır bir tulumba için hamura 1 tatlı kaşığı irmik ekleyebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!