Zile Pekmezli Tatlı

Süre: 35 Dakika
🕒 Hazırlık Süresi: 15 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 20 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı Zile pekmezi
- 1/4 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Yapılışı:
1. Muhallebi hazırlığı:
- Tereyağını tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
2. Süt ve şeker ekleme:
- Süt ve şekeri azar azar ekleyin, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
3. Pekmez ve tarçın:
- Koyulaşınca ocaktan alın, içine Zile pekmezi ve tarçın ekleyip karıştırın.
4. Servis:
- Kaselere paylaştırın. Üzerine ceviz serpin. Ilık ya da soğuk servis edin.
Servis Önerisi:
Servis etmeden önce üzerine az miktarda sütle karıştırılmış pekmez gezdirerek sunumu zenginleştirebilirsiniz.
🔥 İpucu: Daha yoğun kıvam isteyenler 1 tatlı kaşığı nişasta ekleyebilir.
×