Kazandibi

Kazandibi

Süre: 45 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 10 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 35 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 6 kişilik

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı, servis için)

Yapılışı:

1. Muhallebiyi Hazırlama:

  • Bir tencerede sütü, şekeri, nişastayı ve pirinç ununu ekleyerek karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan hemen önce vanilini ekleyip karıştırın.

2. Tavayı Karamelize Etme:

  • Geniş bir tavayı tereyağı ile yağlayın.
  • 2 yemek kaşığı şekeri tavaya serpiştirip orta ateşte karamelize edin.

3. Kazandibini Pişirme:

  • Karamelize ettiğiniz tavaya muhallebiyi dökün ve yüzeyi dümdüz olacak şekilde yayın.
  • Kısık ateşte 15 dakika boyunca alt kısmını yakmadan karamelize olmasını sağlayın.

4. Soğutma ve Servis:

  • Tavayı ocaktan alın, tatlıyı oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
  • Daha sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  • Dilimleyerek rulo şeklinde veya kare şeklinde keserek tarçınla servis edin.

🔥 İpucu: Daha yoğun bir karamel lezzeti için şeker miktarını biraz artırabilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!