Fırında Kuşkonmazlı Tavuk

Fırında Kuşkonmazlı Tavuk

Süre: 50 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 20 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 30 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 10-12 dal kuşkonmaz (doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik
  • 1/2 su bardağı krema (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

1. Tavukları ve Sebzeleri Soteleme:

  • Tavukları zeytinyağında soteleyin.
  • Soğan ve biberi ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

2. Kuşkonmaz ve Kremayı Ekleme:

  • Kuşkonmazı ve baharatları ekleyin, karıştırın.
  • Kremayı da ilave edin.

3. Fırınlama:

  • Karışımı fırın kabına alın.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.

🔥 İpucu: Fırından çıkmadan önce üzerini taze çekilmiş karabiber ve limon kabuğu rendesiyle süsleyin.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!