İspanyol Churros - İspanyol Mutfağı

İspanyol Churros - İspanyol Mutfağı

Süre: 35 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 15 dakika
🔥 Pişirme Süresi: 20 dakika
🍽 Kaç Kişilik: 6 kişilik

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilin

Kızartmak İçin:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Kaplamak İçin:

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Çikolata Sos İçin:

  • 100 gr bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı krema

Yapılışı:

1. Hamuru Hazırlama:

  • Küçük bir tencereye su, tereyağı, şeker ve tuzu koyarak kaynatın.
  • Kaynayınca unu ekleyip sürekli karıştırarak hamur toparlanana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yumurtayı ve vanilini ekleyip iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

2. Churrosları Şekillendirme ve Kızartma:

  • Hamuru yıldız uçlu sıkma torbasına koyun.
  • Kızgın yağa uzun çubuklar halinde sıkın ve altın rengi olana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

3. Tarçınlı Şeker Kaplama:

  • Şeker ve tarçını bir kapta karıştırın.
  • Sıcak churrosları bu karışıma bulayın.

4. Çikolata Sos Hazırlama:

  • Bitter çikolatayı küçük parçalara bölün.
  • Kremayı ısıtıp çikolatanın üzerine dökün ve iyice karıştırarak eritin.

5. Servis:

  • Churrosları sıcak olarak çikolata sos ile servis edin.

🔥 İpucu: Daha çıtır bir sonuç için hamuru kızartmadan önce 30 dakika buzdolabında bekletebilirsiniz.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!