Kıymalı Gül Böreği

Kıymalı Gül Böreği

Süre: 55 Dakika

🕒 Hazırlık Süresi: 25 Dakika
🔥 Pişirme Süresi: 30 Dakika
🍽 Kaç Kişilik: 6 adet börek

Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ (yufkaların arasına)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

Yapılışı:

1. İç harcı hazırlayın:

  • Soğanı sıvı yağda kavurun, kıymayı ekleyin. Baharatlarla birlikte kavurmaya devam edin. Soğumaya bırakın.

2. Yufkayı doldurun:

  • Yufkayı dört parçaya bölün. Her parçaya yoğurt ve yağ karışımından sürün. Kıymalı harçtan koyup rulo yapın.

3. Gül şekli verin:

  • Ruloyu kendi etrafında dolayarak gül şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

4. Fırında pişirin:

  • Üzerine yumurta sarısı sürün. 180°C fırında altı üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.

Servis Önerisi:

Sıcak olarak, yanında domatesli biberli sos veya ayran ile ikram edebilirsiniz.

🔥 İpucu: İç harcına biraz maydanoz eklerseniz daha ferah bir lezzet yakalarsınız.

📱 Mobil uygulamamızla tariflere daha hızlı ulaş!